KOM IN ACTIE VOOR ORANGE BABIES

Onze organisatie zou niet kunnen voortbestaan zonder de tomeloze inzet van particulieren en bedrijven die op alle mogelijke manieren ondersteuning bieden aan Orange Babies. Dit varieert van het beschikbaar stellen van producten en diensten, het zelf organiseren van evenementen al dan niet samen met Orange Babies tot inzamelingsacties op scholen. Orange Babies steunt jouw actie en stelt mits mogelijk materialen ter beschikking.

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 42.453 km afgelegd
Bekijk alle
PROJECTLANDEN OPNIEUW IN LOCKDOWN Tot ons grote verdriet zijn onze projectlanden sinds half juni wederom in lockdown en is deze momenteel verlengd tot eind augustus. Dit heeft een desastreuse impact op de gemeenschappen waar Orange Babies actief is. De projecten zijn grotendeels gesloten met als gevolg dat we niet de noodzakelijke zorg kunnen bieden aan alle beneficianten. De kinderen zijn de grootste slachtoffers. Ook in Zuidelijk Afrika slaat de Delta-variant flink om zich heen. Dit baart ons grote zorgen, omdat het vaccinatie-percentage in deze landen erg laag ligt door de latere start, een beperkt aantal vaccinaties en wantrouwen vanuit de bevolking. Momenteel ligt het percentage van volledig gevaccineerde mensen tussen de 2% en 5% in Sub-Sahara Afrika.  Aanvankelijk leek het erop dat alle Orange Babies projecten volledig moesten sluiten. Gelukkig heeft een aantal projecten akkoord gekregen van de overheid om de deuren open te houden en de kinderen te blijven voeden op take-away basis. Gelukkig is het ook toegestaan om op deze momenten in kleine groepen de kinderen te ondersteunen met hun huiswerk.  Doordat de kinderen zo weinig eten, is hun weerstand laag en zijn zij extra kwetsbaar wanneer zij geïnfecteerd raken met Covid-19.Daarnaast is dagelijks eten bij het nemen van hiv-medicatie cruciaal. Zonder eten werken de medicijnen niet voldoende.   Grootste prioriteit?Zorgen dat wij de kinderen blijven voeden.    DONEER EEN VOEDSELPAKKET Ondanks dat de besmettingen iets lijken te dalen en dat dit weer wat lichtpuntjes met zich mee lijkt te brengen, vrezen wij voor de huidige situatie en de nasleep.Onze hulp is zó hard nodig, we hopen dan ook van harte dat we op jouw steun mogen blijven rekenen.  Het verstrekken van noodhulp pakketten zijn cruciale contactmomenten waarbij Orange Babies zich ook bezig houdt met: -  Het monitoren van de inname van medicijnen bij kinderen met hiv. Wanneer medicatie langere tijd niet wordt ingenomen, verveelvoudigt het hiv-virus zich razendsnel in het bloed en wordt het kind erg ziek. Daarnaast kan het resistent worden voor de medicatie;-  Signaleren van ondervoeding en/of mishandeling en hierop direct actie ondernemen.
Bekijk alle

Je kunt op duizend-en-één manieren in actie komen voor de moeders en kinderen van Orange Babies. Bijvoorbeeld door iets lekkers te bakken en te verkopen, of meedoen aan de jaarlijkse fietstour langs de projecten. Wil je een sportevenement (wedstrijd) organiseren, of bij een feestje/jubileum geen cadeautjes vragen maar een donatie aan Orange Babies? Dan kan dat natuurlijk ook!   

Start actie
Bekijk alle
€ 3

Anoniem

17-09-2021 | 11:48 Aan: Help ons 500 baby's te redden