Hanna - Fietsen voor Namibië

Hanna Scherpbier
van totaal € 2.500 (22%)

‘’Alleen ga je sneller en samen kom je verder’

Ons leven is afgelopen jaar flink op de proef gesteld. Niet alleen heeft het Coronavirus een grote impact op ons persoonlijk, maar ook op ons als samenleving. De klap is voor ons in Nederland groot geweest. We hebben een deel van onze vrijheid tijdelijk moeten opofferen om samen sterker uit deze crisis te komen. Langzamerhand bouwen wij ons normale leven weer op. Dit is niet het geval in Namibië.

Namibië is een land dat door de pandemie nog harder is getroffen. Hier heerst niet alleen de angst om het Coronavirus op te lopen, er heerst ook de angst om als man, vrouw of kind het hiv virus op te lopen en hieraan te overlijden. Het is een overdraagbaar virus dat in een land zoals Namibië veel voorkomt. Ook zwangere vrouwen lopen hier de kans om het virus over te dragen op hun kinderen, hun leven lang besmet te zijn en uiteindelijk het risico te lopen om te overlijden aan de gevolgen van aids.

Maar, we kunnen hier iets aan doen. Wist je dat een zwangere vrouw die besmet is met hiv een gezonde baby op aarde kan brengen? Met de juiste educatie, voorlichting en voeding komen we een heel eind met het tegengaan van dit verschrikkelijke virus. Juist ook nu hebben deze landen, zoals Namibië, ons harder nodig dan ooit.

Met veel genoegen en met groot enthousiasme zet ik mij hier samen met de stichting Orange Babies voor in. Samen met Orange Babies zal ik een fietstour gaan maken in Namibië om mijn handen uit de mouwen te steken om lokale projecten te helpen en met eigen ogen te zien hoe deze epidemie door het land heerst. Orange Babies streeft naar een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. We zullen al fietsend (40 - 50 kilometer per dag) door het land trekken om zo alles uit deze reis te halen en zo veel mogelijk te helpen.

Voor mij is dit een unieke kans om mezelf maatschappelijke nuttig te maken. Naast het lang stilliggen van mijn vrijwilligerswerk bij mijn adoptiebureau Meiling, heb ik juist extra veel zin om deze onvergetelijke fietstour te maken. Iets terug doen voor anderen die het niet zo makkelijk hebben, heeft mij altijd gemotiveerd om stil te staan bij deze kansen.

Help jij mij en Orange Babies met deze tour? Alle beetjes helpen en wordt enorm gewaardeerd!

- Voor € 5,- kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen in de projecten; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen.

- Voor € 12,50 krijgt een kind een voedselpakket en preventieve middelen zoals een mondkapje en zeep.

- Voor € 25,- kan een kind een kwartaal naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.

- Voor € 100,- zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

 

Veel liefs, Hanna

Bekijk alle
€ 15 07-09-2021 | 11:31 Topper!!👏🏼👏🏼
€ 10 26-07-2021 | 15:54 Succes hansieee😘😘
€ 25 19-07-2021 | 21:07
€ 20 11-07-2021 | 14:06 Veel succes met fietsen voor dit mooie doel!
€ 10 10-07-2021 | 08:25