Mijntje en Judith fietsen voor Orange Babies

Dit is de actie van Mijntje Luckerath en Judith Willemstein ,

Nog te gaan

van totaal € 7.000 (99%)

In oktober gaan wij 10 dagen fietsen voor Orange Babies in Zambia en hiermee willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede werk van Orange Babies.*

Orange Babies helpt al 20 jaar moeders en kinderen in Afrika bij hun gevecht voor een toekomst zonder hiv. Wat veel mensen niet weten is dat je met de juiste medicijnen en zorg de overdracht van hiv kunt voorkomen. Dus als een zwangere vrouw besmet is, wil dat nog niet zeggen dat de baby ook met hiv ter wereld hoeft te komen. In tegendeel zelfs: sinds de oprichting van Orange Babies hebben ze al tienduizenden baby’s gered. Orange Babies is actief in 20 projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia waar de hiv-besmettingsgraad hoog is en hulp niet voor handen.

Een van de bijzondere projecten die we gaan bezoeken is Pa Kachele. Pa Kachele is een basisschool in Lusaka, opgericht in 2011.De school biedt onderwijs aan 266 kinderen die lijden aan de gevolgen van de hiv- epidemie. 

Met deze fietstocht, in een voor ons bijzonder kroonjaar waarin we beiden een 'bepaalde leeftijd' bereiken en onze vriendschap ruim 25 jaar geleden begon, willen wij ons hiervoor inzetten en uw sponsorbijdrage is daarbij zeer welkom, alle beetjes helpen.

• Met  € 5,- kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen.

• Met € 25,- kan een kind een kwartaal naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.

• Voor € 100,- zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

Veel dank voor ieders bijdrage!

Mijntje Lückerath en Judith Willemstein

*uiteraard betalen wij zelf onze eigen reis- en verblijfkosten

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
04-06-2019 | 21:17 We wensen jullie veel succes, een sportieve rit en een goede opbrengst.
28-05-2019 | 19:58 Hoi Judith en Mijntje, heel veel succes met jullie fantastische inzet!!!!
22-05-2019 | 21:30 Mijntje heel veel succes voor dit goede doel.
22-05-2019 | 14:57
21-05-2019 | 10:15