Rudi en Nienke fietsen voor Orange Babies

Dit is de actie van Rudi en Nienke ;)

Nog te gaan

van totaal € 10.500 (7%)

"Ach meld je toch aan voor de loting, hoe groot is nou de kans dat je het wordt... En stel dát jij het wordt, dan ga ik met je mee!"

En inderdaad. De kans was groter dan verwacht! In november 2019 reizen Rudi en ik af naar Zambia met Orange Babies om daar (per mountainbike) hun projecten te bezoeken. Orange Babies ambieert een wereld waarin geen kinderen met hiv worden geboren.

In 2012 heb ik met Ilse al eens de landen Malawi en Zambia bezocht. We hebben gezien hoe belangrijk scholing is in deze landen. Geld doneren is nodig en goed, maar alleen doneren heeft naar mijn mening niet veel zin. Het is belangrijk om ook projecten te begeleiden en de lokale bevolking te leren hoe zij lange termijn projecten aan moeten gaan.

Via deze pagina en op mijn website www.nienkekok.nl/zambia houd ik een blog bij. Niet alleen gedurende de reis, maar ook tijdens de voorbereidingen - zonder fietservaring moet er natuurlijk wel getraind worden!

Tijdens deze 10-daagse mountainbike tour fietsen we door de prachtige natuur van Zambia. We zien de indrukwekkende wildlife rondom Livingstone en aanschouwen met eigen ogen wat voor impact Orange Babies maakt in het leven van de moeders en kinderen in de projecten.

We bezoeken bijvoorbeeld één van de weeshuizen van Orange Babies, scholen en een hiv test campagne in Ng'ombe. Ook steken we onze handen uit de mouwen om te helpen bij één van de projecten.

Ik heb enorm veel zin om mijn passie voor reizen eens op een andere manier aan te pakken én te combineren met een sportieve uitdaging!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
13-05-2019 | 11:45 Top dat jullie je inzetten voor dit goede doel! Heel veel succes Rudi en Nienke!
13-05-2019 | 08:28 Het tweede deel van de cupcake actie van Rosalie en Luna heeft €188,75 opgeleverd 😃. Totaal €282,20 opgehaald met de verkoop van cupcakes aan vrienden, familie en buren.
10-05-2019 | 21:29 Ik vindt het een geweldige actie. We wensen jullie heel veel succes
10-05-2019 | 16:33
02-05-2019 | 11:37 Orange Babies zet zich in voor de mensen die hun hulp hard kunnen gebruiken. Een fantastisch initiatief! Waarvan je zeker kan zijn dat je donatie juist besteed wordt. Heel veel succes met jullie fietstocht! Ik blijf jullie graag volgen. Groetjes Jaimy
Bekijk alle

Fietsles 1: een hybride fiets heeft géén trapondersteuning

03-04-2019 | 00:00 Daar sta je dan, bij Slotboom Tweewielers in Hengelo Gld, om de door hun gesponsorde hybride fiets op te halen. "En waar zit dan nu precies het elektrische gedeelte"? Euuhh.. hybride betekent dat het model van de fiets tussen een mountainbike en een wielrenfiets in zit, het heeft niets met trapondersteuning te maken. Je zult toch echt helemaal zelf moeten trappen. "oh..." Voorbereidingen We zijn ons al zeker aan het voorbereiden op de fietstour met Orange Babies in Zambia dit najaar. Van Slotboom Tweewielers hebben wij beiden een fiets mogen uitzoeken waarop we mogen gaan trainen én hebben we beiden een fietstenue (ja, met zeempje) gekregen. Bedankt daarvoor! Zelf probeer ik bij Aerofitt regelmatig deel te nemen aan spinning/RPM lessen om in ieder geval de zadelpijn te trainen. Rudi is wat actiever in buiten fietsen dan ik. Want die wind pfffff... En als je 15 kilometer van huis af bent en je écht niet meer kunt, dan is dat niet heel handig. Wat staat ons te wachten In Amsterdam hebben wij een informatie avond bezocht van Orange Babies over deze tour. Ik citeer de presentatie van Orange Babies: "wij organiseren deze tours elk jaar afwisselend in Zuid- Afrika, Namibië en in Zambia. Zambia heeft mijn voorkeur omdat van deze drie landen, dit het meest échte, pure, Afrika (back to basis) is." Reactie Nienke: vet, vet, vet! Stuiter de stuiter van energie.Reactie Rudi: ............... Verder hoorden we verhalen van oud-deelnemers van deze fietstour. Verhalen over 2 dagen geen water hebben, elektriciteit uitgevallen, kamperen tussen de wilde dieren. Fietsen over heuvels. In de hitte. Maar ook wat voor fantastische ervaring dit is. Niet alleen sportief, maar ook heel indrukwekkend en emotionele impact: we zullen diverse projecten van Orange Babies bezoeken. En we hebben hier en daar wat tijd om wat van het land te zien. Sponsorgeld ophalen Beiden moeten/willen wij € 3.500 sponsorgeld ophalen. Wij zijn aan het kijken of wij in juni een spinning marathon kunnen gaan organiseren en in het najaar een fietsclinic (buiten) met een bekende wielrenner. Om hieraan deel te nemen vragen wij een bijdrage voor in het sponsor-potje. Als hier meer over bekend is dan laten we dat weten. 'Gewoon' doneren zonder deel te nemen aan één van deze events kan ook via deze link. Rudi zorgt ook nog voor een persoonlijke pagina waar donaties op gedaan kunnen worden. Wij halen ieder apart onze € 3.500 op, dus ik ga niet te veel reclame voor hem maken :).
Lees meer