Help zwangere vrouwen in Zambia veilig bevallen!

from €5.020 (0%)

Orange Babies wil samen met jullie (minimaal) € 5.000,- bij elkaar halen voor het inrichten van een kraamkliniek in Zambia! Een plek waar zwangere vrouwen veilig kunnen bevallen.

Waarom is jouw hulp hard nodig?

In veel delen van het Zambiaanse platteland is de toegang tot gezondheidszorg een uitdaging. De lange afstanden en transportproblemen belemmeren zwangere vrouwen om de zorg te krijgen wanneer ze dit het hardst nodig hebben. De juiste zorg is met name voor zwangere vrouwen met hiv zeer cruciaal!

Dit probleem resulteert in een torenhoog moeder- en babysterftecijfer. Veel vrouwen komen te overlijden bij de bevalling en 41 van de 1.000 baby’s redden het niet.

Tot voor kort had de kliniek geen mogelijkheid om deze vrouwen zo vlak voor de bevalling op te vangen. Een handjevol mensen kon gebruik maken van een aangrenzende tent, waarbij hun partners buiten verbleven. Orange Babies heeft, met behulp van sponsors een moederopvangcentrum kunnen bouwen bij de Chinyunyu kliniek.

Het gebouw is inmiddels opgeleverd, maar is er geen geld meer over voor de inrichting. Voor een budget van € 5.020,- kan het in gebruik genomen worden!

Help je mee? Elke euro telt!

De opgehaalde geld gaat naar de aankoop van:

Kies zelf een item wat je zou willen doneren.