David Dijkstra op de fiets voor Orange Babies

David Dijkstra
Closed You can't donate anymore
from €10,000 (102%)

Mijn werkgever Grip Accountants is al jaren nauw betrokken bij de stichting Orange Babies. In vorige edities van een fietstour van de stichting zijn al verschillende collega’s mee geweest. Door de indrukwekkende verhalen wist ik het zeker, hier wil ik mij ook voor inzetten. In 2020 heb ik daarom met verschillende collega’s al een halve marathon gelopen voor de stichting.
Nu mocht er dit jaar weer een collega meedoen aan de fietstour, dus hier heb ik mij zonder twijfel voor ingeschreven.

Tijdens de uitdagende fietstour van 10 dagen door Zambia in april 2023, ga ik met een groep van 20 fietsers tussen de 40 en 80km per dag fietsen. Hier bezoeken en helpen we mee bij diverse projecten.

Waarom? Omdat Orange Babies met hun projecten daar (en in Namibië en Zuid-Afrika) ècht het verschil maakt. Voor onze fietstocht willen we zoveel mogelijk geld inzamelen om ons steentje bij te dragen aan deze projecten. Het geld is hard nodig.

Wil jij doneren voor dit goede doel? De kinderen en moeders zijn heel blij met èn zijn jullie dankbaar voor jouw/jullie donatie!

Deze impact heeft jouw donatie:

Voor € 5 euro kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen;
Voor € 25 euro kan een meisje een jaar voorzien van maandverband. Zodat ze ook tijdens hun menstruatie naar school kunnen.
Voor € 50 euro kan een kind een half jaar naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.
Voor € 100 euro zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

Tijdens de tour zal ik jullie via deze pagina op de hoogte houden over hoe jullie donatie is/wordt besteed.

Alvast hartelijk dank voor je donatie, met een kleine bijdrage kan je een groot verschil maken!

View all
€75 07-07-2023 | 17:46 Orange babies doen geweldig werk en je film David heeft een indrukwekkend beeld laten zien dat het geld goed terecht komt.
€30 06-06-2023 | 10:19
€50 01-06-2023 | 15:25
€50 28-04-2023 | 21:06
€15 25-04-2023 | 09:59
View all

Dag 1 en 2

15-04-2023 | 21:47 Dag 1 is eigenlijk maar een heel kort verhaal. Op vrijdagochtend vroeg vertrokken vanuit Arnhem richting Schiphol. 2 vluchten en 20 uur later aangekomen bij het eerste hotel in Lusaka. Dag 2 is een lang verhaal ;) Na 3 uurtjes slaap zzzz vroeg op pad om bij de eerste projecten van deze reis langs te gaan. Zoveel heftige dingen gezien, dat ik makkelijk een paar kantjes vol kan schrijven. Maar ik ga het proberen kort te houden. Op de heenweg eerst een lokale markt bezocht. Voor mij eerlijk gezegd een aardige cultuurshock. Het was ook mijn eerste dag ooit in Afrika (op een all-inclusive vakantie in Egypte na, die ik in dit geval niet meetel). Moeders met kleine kinderen achter de kraampjes in de brandende zon. Het verschil met ons luxe leven in NL is echt inmens. Eind van de ochtend hebben we een school bezocht (inclusief warm onthaal met zingen en dansen!) waar de stichting zich al jaren voor inzet. Hier direct met eigen ogen gezien hoe het geld van Orange Babies goed besteed wordt. Het schoolgebouw met een buitenkeuken en een tuin. In de buitenkeuken wordt dagelijks vers eten gemaakt voor ruim 300!! kinderen. Leren op een volle maag gaat uiteraard beter! :) Vervolgens waren we een kleine kilometer verderop nog getuige van de opening van een medisch centrum voor zwangere vrouwen, mede mogelijk gemaakt door Orange Babies. Dit feestje eindigde heel abrupt, want op ongeveer hetzelfde moment overleed er een vrouw van 32 in de bestaande kliniek ernaast. Zo vertrokken we met een dubbel gevoel terug in de bus naar de eerste camping. Nu vraag je je inmiddels waarschijnlijk af, maar je ging toch fietsen David? Nou morgenochtend (zondag) gaat het echt gebeuren! En heel veel dagen daarna ook. Voor nu de groeten! Jullie horen weer van mij als ik ergens WiFi kan vinden.
Read more