Ellen fietst voor Orange Babies

Ellen Dekkers
Closed You can't donate anymore
from €3,500 (119%)

 

In april is het eindelijk zover en ga ik met een groep enthousiaste fietsers naar Zambia om te fietsen voor Orange Babies. We gaan fietsen langs de vele projecten om met eigen ogen te zien wat voor een impact Orange babies maakt voor de kinderen, jongeren en moeders die kampen met de grote hiv-problematiek.

Samen met alle deelnemers is het de bedoeling dat we een veel geld ophalen om ze te steunen in de vele geweldige projecten die ze daar hebben om hiv kinderen, moeders en jongeren een gezonder en zelfredzame toekomst te bieden. 

Een van hun nieuwe grote projecten is: "Stand up for girls"

Want versterkt door Covid zijn het de jonge meisjes die nu het grote slachtoffer zijn van hiv-besmettingen. 6 op de 7 nieuwe hiv-besmettingen betreft jonge meisjes tussen de 10 en 24 jaar. 

Een van de grote oorzaken van deze problematiek is educatie. Door de armoede, verergerd door de coronacrisis, zijn veel ouders genoodzaakt om tussen hun kinderen te kiezen wie naar school kan gaan. De meisjes moeten veelal thuis blijven omdat zij voor het huishouden moeten zorgen of broertjes en zusjes. Of ze worden op jongere leeftijd uitgehuwlijkt. Meisjes met een opleiding trouwen later, krijgen kinderen later en staan steviger in hun schoenen. Er is ook aangetoond dat onderwijs verband houdt met een verminderd risico op sexsueel misbruik.  Desondanks gaan 60% de meisjes niet naar middelbare school.

Dit vindt Orange Babies onacceptabel en steunt deze groep meiden!  Ze komen op voor deze groep en bieden mogelijkheden dat ze toch naar school kunnen gaan. 

Ik vind dit een heel mooi initiatief en zou het geweldig vinden als je me daarin wilt steunen in de vorm van een donatie. Weet dat jouw donatie direct naar Stichting Orange Babies gaat. Samen kunnen we ons inzetten voor een betere toekomst voor deze meisjes en hiv nog meer bestrijding.

 

Een kleine donatie maakt al een groot verschil:

  • Voor  € 5,- kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen in de projecten; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen.
  • Voor € 12,50 krijgt een kind een voedselpakket.
  • Voor € 25,- kan een kind een kwartaal naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.

Elke bijdrage is welkom.

Een factuur is mogelijk mocht je als bedrijf een donatie willen storten. 

Ik zal met hart en ziel op de pedalen trappen en geven wat ik te geven heb. 

Ook geef ik ademsessies waarvan de volledige opbrengst naar Orange Babies gaat.  

View all
€175 08-07-2023 | 11:46
€80 23-05-2023 | 14:05 Ademdonatie
€20 14-05-2023 | 17:13
€80 27-04-2023 | 12:09 Ademen voor Orange Babies
€50 26-04-2023 | 21:53
View all

ademen voor Orange Babies

14-04-2021 | 12:37  Als ademcoach bied ik een ademanalyse aan. De opbrengst gaat volledig naar Orange Babies.  Ademen is essentieel! Voor alle levende wezens op aarde. Hoe zit het met jou adem?  Wist je dat je ademhaling je veel vertelt over hoe je in het leven staat? Zoals je leeft, zo adem je.  En helaas, ...... we ademen massaal verkeerd. Té snel, door de mond en niet in de buik. Dat zijn de meest voorkomende adempatronen van deze tijd.  Het goede nieuws is dat je doormiddel van oefeningen je adempatroon kan veranderen en ... ja het klinkt misschien onwerkelijk, maar dus ook je levensstijl.  Wist je bijvoorbeeld dat het véél gezonder is om door je neus te ademen bij duursport zoals fietsen?   Ben je benieuwd naar hoe jouw adempatroon is? Stuur me een bericht, dan maken we een afspraak, via zoom of live. Mijn email: ellen.dekkers@hetnet.nl Ik vraag € 88 en dit mag je direct overmaken op Orange Babies. (Ik stuur je de link)  Samen voor een betere toekomst!   Wil je meer weten over mijn ademwerk? Kijk op www.ademinademuit.nu 
Read more