F

Wij komen in actie!

Fietsambassadeurs Orange Babies
Closed You can't donate anymore
from €10,000 (172%)

Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. Ook wij maken ons zorgen om onze eigen gezondheid, die van onze naasten en de kwetsbaren in de samenleving. Deze crisis veroorzaakt grote onzekerheid en wij staan nu voor een enorme uitdaging. Onze acties en fondsenwervende evenementen zijn afgezegd of uitgesteld. Dit zorgt voor grote financiële impact en gevolgen voor de mensen in onze projecten. 

De 3000 kinderen in deze projecten moeten juist nu op jouw steun kunnen blijven rekenen. Door een voedselpakket van € 10,- te doneren, kunnen wij één kind één maand lang van een maaltijd per dag voorzien

Deze maand zijn we al flink op weg, maar we gaan door. Ook aan het einde van deze maand moeten we de kinderen nieuwe voedselpakketten kunnen geven.

Afrika wordt hard geraakt door de gevolgen van de Covid-19 pandemie
De meeste projecten en scholen zijn door de maatregelen in de projectlanden gesloten. Wij kunnen de kinderen nu niet meer opvangen en zij zitten noodgedwongen thuis. De maatregelen zoals wij die hier kennen, zijn in deze landen niet of nauwelijks na te leven. Eén van de belangrijkste hygiëne maatregelen, zoals veelvuldig handen wassen, vormt een uitdaging omdat schoon water en zeep niet altijd voorhanden zijn. Daarnaast bestaat een gemiddeld huishouden uit 6 personen, die op elkaar wonen een klein huisje van niet meer dan een paar vierkante meter groot. Wij maken ons daarom ernstig zorgen over de gevolgen van een totale uitbraak van het virus.

Meer dan ooit(!) hebben de kinderen uit onze projecten jouw steun nodig
Vele kwetsbare kinderen verliezen hun veilige haven dat het Orange Babies project voor hen is en zijn nu op zichzelf aangewezen. Vaak kunnen ouders niet voor hen zorgen bijvoorbeeld door ziekte of omdat er sprake is van huiselijk geweld. Voor hun dagelijkse maaltijden en hun medicijntrouw zijn de kinderen afhankelijk van Orange Babies. Wanneer een kind geïnfecteerd is met hiv, is dagelijkse voeding, zo mogelijk, nóg belangrijker omdat anders de hiv medicatie onvoldoende aanslaat.

Het heeft nu onze hoogste prioriteit om de kinderen te voorzien in hun eerste levensbehoefte; voeding. De maaltijden die zij bij ons in de projecten krijgen, zijn vaak de enige maaltijden die zij nuttigen op een dag! Wij kunnen nu niet meer voor de kinderen koken, maar wel voedselpakketten meegeven.

Snel in actie komen is van levensbelang
De komende maand willen wij 3000 kinderen voorzien van een voedselpakket. Voor € 10,- kunnen wij één kind een maand lang van een maaltijd per dag voorzien.

De hulp van onze sponsors, vrienden en donateurs is nu nog harder nodig. Doe je mee? 

View all
€5 10-10-2020 | 23:15 Succes met jullie toch door Friesland.
€12,000 07-04-2020 | 22:10
€10 06-04-2020 | 11:59
€50 02-04-2020 | 15:18
€30 02-04-2020 | 13:17 Zelf naar een project geweest in Namibië. Ook zij verdienen in deze tijd de juiste hulp