Geef kinderen in Zambia ook een eerlijke kans op een toekomst

Margot Bosscher

( Member of team: Team Anneke & Margot )

Closed You can't donate anymore
from €7,500 (26%)

Lieve allemaal!

Wij fietsen voor eerlijke kans op een toekomst voor de kinderen in Zambia.

In april 2023 gaan wij met een groep van 20 fietsers in Zambia fietsen voor het goede doel van Orange Babies. Gedurende tien dagen fietsen wij met onze mountainbike zo'n 40 a 80 km per dag naar de verschillende projecten. Wij bezoeken deze projecten en helpen mee op de projecten. We aanschouwen met eigen ogen wat jouw donatie voor impact maakt op de levens van de moeders en kinderen op de projecten.

Waarom? Omdat Orange Babies met hun projecten daar (en in Namibië en Zuid-Afrika) ècht het verschil maakt. Voor onze fietstocht willen we zoveel mogelijk geld inzamelen om ons steentje bij te dragen aan deze projecten. Het geld is hard nodig.

Wil jij doneren voor dit goede doel? De kinderen en moeders zijn heel blij met èn zijn jullie dankbaar voor jouw/jullie donatie!

Deze impact heeft jouw donatie:

  • Voor € 5 euro kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen;
  • Voor € 25 euro kan een meisje een jaar voorzien van maandverband. Zodat ze ook tijdens hun menstruatie naar school kunnen.
  • Voor € 50 euro kan een kind een half jaar naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.
  • Voor € 100 euro zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

WIj houden jullie op de hoogte van onze voorbereidingen, onze vorderingen en trainingen. Ook ter plekke en nadien vertellen wij jullie en laten wij zien hoe jullie donatie is/wordt besteed. We keep you posted!.. via deze pagina en via onze socials zoals Facebook en Instagram.

Er is zoveel gaande in de wereld...

Daarom mogen we ze juist niet vergeten. De vele kwetsbare kinderen hebben onze hulp harder nodig dan ooit. Naast opvang en medicatie is voeding van essentieel belang omdat anders de hiv-medicatie onvoldoende aanslaat. De vele kinderen zitten door de coronapandemie noodgedwongen thuis. Orange Babies blijft ze steunen en zorgt dat ze naast medicatie ook tweemaal per dag een goede maaltijd krijgen. Het zijn de kleine dingen die groots kunnen zijn. Samen kunnen we ons inzetten voor een betere toekomst voor deze kinderen!

Ondanks dat wereldwijd het aantal hiv-besmettingen afneemt, stijgt het juist in sommige landen fors onder jongeren (10-24 jaar). Wist je dat kinderen die de bassischool hebben afgemaakt 2x minder kans hebben op hiv dan kinderen die de basisschool niet afmaken? Helaas worden veel kinderen vroegtijdig van school gehaald vanwege armoede. Of gaan meisjes tijdens hun menstruatie niet naar school, bij gebrek aan maandverband of menstruatievriendelijke toiletten op school. Dat kunnen we toch niet zomaar laten gebeuren?

Onderwijs, voeding en voorlichting zijn cruciaal in de strijd tegen hiv. Jongeren hebben de toekomst en zijn daarom de komende jaren de focus van Orange Babies. Met een klein bedrag kun jij een groot verschil maken.

Heel hartelijk bedankt!!

Anneke & Margot

View all
€200 13-04-2023 | 22:17
€20 30-03-2023 | 21:39
€25 20-03-2023 | 16:03
€50 19-03-2023 | 23:35
€10 27-01-2023 | 13:03