Fundraising mountain bike tour in Zambia

Marielle Daudt
Closed You can't donate anymore
from €3,500 (113%)

'Hemel op aarde' mogen ervaren is het geboorterecht van ieder kind!

Van 8 tot 17 november ga ik weer fietsen voor de Stichting Orange Babies, ditmaal in Zambia!!

Tijdens deze 10-daagse fundraising mountainbike tour ga ik fietsen door de prachtige natuur van Zambia en met eigen ogen aanschouwen wat voor impact Orange Babies maakt in het leven van de moeders en kinderen in de projecten in Zambia. Zo zal ik de Orange Babies weeshuizen, scholen en een hiv test campagne in Ng'ombe bezoeken en ook de handen uit de mouwen steken om te helpen bij een van de projecten.

Orange Babies initieert en steunt in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika projecten voor zwangere vrouwen, kinderen en direct betrokkenen die de gevolgen van de hiv-epidemie ondervinden.

In 2015 heb ik de Orange Babies projecten en betrokkenen in Zuid-Afrika bezocht en was ik onder de indruk van het verschil dat Orange Babies maakt. Een in 2016 gebubliceerd interview over deze bewogen reis kun je hier vinden:
https://www.advocatie.nl/advocaat-reizen-mountainbiken-voor-orange-babies

Ondanks dat goed behandelde hiv in principe niet langer tot aids lijdt zijn anno 2019 de feiten als volgt:

  • wereldwijd zijn zo’n 36,9 miljoen mensen geïnfecteerd met hiv, hier komen jaarlijks 2 miljoen mensen bij;
  • in Sub-Sahara Afrika zijn er ongeveer 25,8 miljoen mensen hiv-positief, waarvan 2,3 miljoen kinderen;
  • er zijn 13,3 miljoen aidswezen in de wereld;
  • elke 26 seconden overlijdt er iemand aan aids;
  • elke 16 seconden raakt er iemand geïnfecteerd met hiv;
  • slechts 2 op de 5 jongeren weet hoe je hiv kan voorkomen;
  • in het Westen heeft vrijwel iedereen toegang tot levensreddende medicijnen. In Sub-Sahara Afrika is dit slechts 41% van de bevolking;
  • 74% van alle nieuwe hiv-infecties onder jongeren in Sub-Sahara Afrika betreft vrouwen.

Orange Babies bestrijdt zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv-status, het verstrekken van medicatie, voeding, condooms, de prikpil en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met verschillende projecten zoals eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen maakt Orange Babies een groot verschil.

Primaire doelgroepen zijn (zwangere) vrouwen en hun baby’s, wees- en kwetsbare kinderen met hiv of kinderen die indirect getroffen zijn door het virus (overleden ouders) en adolescenten met en zonder hiv.

Jij en ik leven in een wereld vol overvloed en mogelijkheden en daar mogen we intens dankbaar voor zijn. Soms vergeten we dat en raakt zelfs het leed dat we zien op de televisie of anderszins via de media tot ons nemen, ons niet wezenlijk. Het komt vaak niet bij ons ‘binnen’ omdat we -vreselijk genoeg- dat soort ellendige beelden gewend zijn geraakt op het journaal. Als je het met eigen ogen aanschouwt is dat heel anders en al helemaal als kinderhandjes naar jou reiken…….

Ik wil je vragen mij te steunen bij mijn fundraising en warm- en ruimhartig te doneren. Het is toch het geboorterecht van ieder kind om een beetje hemel op aarde te ervaren ook als je wieg ‘verkeerd’ staat.

Voor 5 euro krijgt een kind één week 2 gezonde maaltijden per dag ter ondersteuning van medicatie, 25 euro kan een kind een kwartaal naar school, 100 euro kan een kind hiv-vrij geboren worden en voor 1.000 euro kunnen 50 kinderen een hele maand voorzien worden van 2 maaltijden per dag.

Dankjewel!!

Met warme groet,

Mariëlle

View all
€100 03-01-2020 | 10:12
€100 21-11-2019 | 12:13
€50 11-11-2019 | 11:03
€50 04-11-2019 | 19:46
€10 03-11-2019 | 22:09
View all

https://www.advocatie.nl/advocaat-reizen-mountainbiken-voor-orange-babies

07-10-2019 | 13:23 Interview over mijn bewogen Zuid-Afrika reis voor Orange Babies in 2015
Read more