Omdat elk kind een kans verdient

Marielle Daudt

( Member of team: Sicco & Mariëlle )

Closed You can't donate anymore
from €5,000 (30%)

… gaan wij van 28 oktober tot 6 november 2022 fietsen in Namibië en Johannesburg voor de Stichting Orange Babies.

Tijdens deze 10-daagse fundraising mountainbike tour gaan we met ongeveer 30 enthousiaste deelnemers heel wat kilometers zwoegend op de mountain bike afleggen. Hiermee willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede werk van Orange Babies (onze reis- en verblijfkosten betalen we uiteraard zelf). We gaan fietsen door de indrukwekkende natuur van Namibië, het bruisende Johannesburg én met eigen ogen aanschouwen wat voor impact Orange Babies maakt tijdens het bezoeken van de projecten.

Orange Babies vecht voor een hiv-vrije en meer kansrijke generatie in Zuidelijk Afrika (de ernst van de hiv-epidemie is daar vandaag de dag nog zeer aanwezig). Daartoe initieert en steunt Orange Babies in Namibië, Zuid-Afrika en Zambia projecten die zorgdragen voor zwangere vrouwen, baby's, kinderen en adolescenten, in kwetsbare gemeenschappen waar de hiv-besmettingsgraad hoog is, maar hulp schaars voor handen is.

In Namibië zullen we onder andere het Orange Babies Home project bezoeken. Een geslaagd project dat onderdak biedt aan wees- en kwetsbare kinderen en ervoor zorgt dat deze kinderen toegang hebben tot onderwijs. Orange Babies Home focust zich met dit project specifiek op: goede monitoring en evaluatie van hiv-therapie van hiv-positieve kinderen; verbetering van algemene gezondheid van de kinderen door maandelijks weging en meting; toegang tot onderwijs op de 5 Rand Primary School; zorgdragen voor basis hygiëne (persoonlijke verzorging).

In 2015 en 2019 fietste Marielle al mee met Orange Babies in Zuid-Afrika en Zambia en heeft daar met eigen ogen kunnen zien wat een geweldige werk Orange Babies verricht voor baby’s, kinderen en jongvolwassenen. Zowel op het gebied van de juiste medicijnen, voeding en voorlichting op het terrein van HIV, waardoor de overdracht van hiv wordt voorkomen, maar vooral ook op het terrein van onderwijs waardoor een nieuwe generatie opgroeit met kansen en toekomstmogelijkheden.

Zij was en is onder de indruk van het verschil dat Orange Babies maakt. Een in 2016 gepubliceerd interview over haar bewogen reis in Zuid-Afrika kun je hier vinden: https://www.advocatie.nl/advocaat-reizen-mountainbiken-voor-orange-babies

Orange Babies bestrijdt zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv-status, het verstrekken van medicatie, voeding, condooms, de prikpil en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met verschillende projecten zoals eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen maakt Orange Babies een groot verschil.

Primaire doelgroepen zijn (zwangere) vrouwen en hun baby’s, wees- en kwetsbare kinderen met hiv of kinderen die indirect getroffen zijn door het virus (overleden ouders) en adolescenten met en zonder hiv.

Wij leven in een wereld vol overvloed en mogelijkheden en daar mogen we intens dankbaar voor zijn. Soms vergeten we dat en raakt zelfs het leed dat we zien op de televisie of anderszins via de media tot ons nemen, ons niet wezenlijk. Het komt vaak niet bij ons ‘binnen’ omdat we -vreselijk genoeg- dat soort ellendige beelden gewend zijn geraakt op het journaal. Als je het met eigen ogen aanschouwt is dat heel anders en al helemaal als kinderhandjes naar jou reiken…….

Voor 5 euro krijgt een kind één week 2 gezonde maaltijden per dag ter ondersteuning van medicatie, voor 25 euro kan een kind een kwartaal naar school, voor 100 euro kan een kind hiv-vrij geboren worden en voor 1.000 euro kunnen 50 kinderen een hele maand voorzien worden van 2 maaltijden per dag.

We willen je vragen ons te steunen bij onze fundraising en warm- en ruimhartig te doneren. Het is toch het geboorterecht van ieder kind om de kans te krijgen iets van zijn of haar leven te maken, ook als de wieg ‘verkeerd’ staat.

Dankjewel!!

Met warme sportieve groeten,

Namasté,

Sicco & Mariëlle

View all
€25 27-10-2022 | 22:03
€1,000 25-10-2022 | 14:20 Succes !!!😀👍👍
€25 04-10-2022 | 18:14
€100 03-10-2022 | 15:40
€50 16-09-2022 | 17:27