MiesOnTour ~ Zambia

Mies Kleinsman
Closed You can't donate anymore
from €3,500 (288%)

'HUNGRY AS A LION'

Wat velen nog niet weten, is dat een zwangere moeder met HIV een gezond kind ter wereld kan brengen, met de juiste educatie & geneesmiddelen. Orange Babies streeft hier naar en geeft de kinderen educatie en een maaltijd per dag.

Ik heb hier twee jaar geleden een klein steentje aan bijgedragen door twee maanden op een project te werken in Johannesburg. Met behulp van sponsoring, heb ik van 1000 kinderen een polaroid foto gemaakt, ik ben met de kids naar de bioscoop geweest, en voor 50 euro heb ik  500 sinaasappels gekocht. Ook hielp ik 2 keer per dag met het opscheppen van eten voor de kinderen, dit waren vaak de enige maaltijden die ze kregen. De laatste was om 15 uur s’middags en als je hun vroeg om hun thuis situatie te beschrijven kreeg je als antwoord ‘hungry as a lion’. Het geld wat de verzorgers van de overheid krijgen om voor hun kinderen te zorgen, werd vaak uitgegeven aan drank voor hunzelf. Toen ik naar een huisje ging om eten (een zak meel) te brengen, moesten we erbij blijven om te zorgen dat de moeder van het kind de meel niet gelijk verkocht, om van dit geld drank te kopen. Zo heb ik in Johannesburg heftige dingen meegemaakt, maar ik heb ook veel lachende mensen gezien, die Orange Babies enorm dankbaar zijn voor hun hulp. De meisjes waren bijvoorbeeld erg blij dat de jongens seksuele voorlichting kregen en leerden hoe ze om moesten gaan met meisjes.  Zoals Baba Sylla mij schreef; ‘jij hebt de kids weer durven laten dromen’. Het is zo bijzonder om te zien hoe blij je ze kan maken met de allerkleinste dingen, die voor ons iets heel normaal zijn.

Dit jaar wordt mijn oranje hart nog groter, want ik ga namelijk fietsen!! Voor degene die mij heel goed kennen, denken vast: ‘huh mies & fietsen??, maar dat ik dit voor een goed deel mag doen, maakt het voor mij een ultieme bijzondere ‘once in a lifetime experience’ die ik absoluut niet mag missen. Ik ga tussen de 60 en 80 kilometer fietsen per dag en projecten bezoeken. Niet alleen zal ik met eigen ogen zien hoe Orange Babies zich inzet voor HIV besmette moeders en kinderen, maar ik ga daar zelf natuurlijk ook mijn handen uit de mouwen steken op de projecten.

Steun jij mijn reis? Elke kleine beetjes helpen al enorm!!

  • Met €5 kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen.
  • Met €25 kan hij of zij een kwartaal lang naar school gaan.
  • Met €100 voorkomen we dat een baby met een hiv-positieve moeder toch zonder hiv ter wereld komt.
  • Met €200 wordt ondersteuning geboden om kansarme jonge kinderen beter het basisonderwijs in te laten stromen.
  • Met €500 microkrediet kan een kansarme moeder voor zichzelf beginnen en daarmee voor haar gezin zorgen.
  • Met €1.500 wordt een campagne opgezet om circa 300 mensen te testen op hiv en door te verwijzen naar de juiste zorg.

‘Giving is not just about making a donation, it’s about making a difference’

 

View all
€25 13-11-2019 | 21:52 Trots op Mies! Mooie actie👍🏻
€10 07-11-2019 | 18:43
€10 07-11-2019 | 18:42
€6,500 07-11-2019 | 15:58
€15 02-11-2019 | 12:28