Rudi en Nienke fietsen voor Orange Babies

Rudi en Nienke ;)
Closed You can't donate anymore
from €10,000 (111%)

"Ach meld je toch aan voor de loting, hoe groot is nou de kans dat je het wordt... En stel dát jij het wordt, dan ga ik met je mee!"

En inderdaad. De kans was groter dan verwacht! In november 2019 reizen Rudi en ik af naar Zambia met Orange Babies om daar (per mountainbike) hun projecten te bezoeken. Orange Babies ambieert een wereld waarin geen kinderen met hiv worden geboren.

In 2012 heb ik met Ilse al eens de landen Malawi en Zambia bezocht. We hebben gezien hoe belangrijk scholing is in deze landen. Geld doneren is nodig en goed, maar alleen doneren heeft naar mijn mening niet veel zin. Het is belangrijk om ook projecten te begeleiden en de lokale bevolking te leren hoe zij lange termijn projecten aan moeten gaan.

Via deze pagina en op mijn website www.nienkekok.nl/zambia houd ik een blog bij. Niet alleen gedurende de reis, maar ook tijdens de voorbereidingen - zonder fietservaring moet er natuurlijk wel getraind worden!

Tijdens deze 10-daagse mountainbike tour fietsen we door de prachtige natuur van Zambia. We zien de indrukwekkende wildlife rondom Livingstone en aanschouwen met eigen ogen wat voor impact Orange Babies maakt in het leven van de moeders en kinderen in de projecten.

We bezoeken bijvoorbeeld één van de weeshuizen van Orange Babies, scholen en een hiv test campagne in Ng'ombe. Ook steken we onze handen uit de mouwen om te helpen bij één van de projecten.

Ik heb enorm veel zin om mijn passie voor reizen eens op een andere manier aan te pakken én te combineren met een sportieve uitdaging!

View all
€50 03-01-2020 | 10:27 Bedankt voor het aanschaffen van de We Are Orange Babies boeken!!
€25 17-11-2019 | 07:24
€10 16-11-2019 | 09:09
€15 15-11-2019 | 12:09
€10 14-11-2019 | 13:35
View all

Dag 9 Tour Zambia

17-11-2019 | 05:18 De allerlaatste dag van deze indrukwekkende reis naar Zambia. Vandaag staan er nog twee bezoeken aan projecten op het programma. De Pakachele School en Seko Village. Beide projecten worden gerund door Angela. Een 72 jarige dame die met veel overwicht en gezag deze twee projecten leidt. Wat een tomeloze energie en inzet heeft deze vrouw... en haar team uiteraard. Pakachele SchoolDeze school biedt onderwijs aan ongeveer 400 leerlingen. Alle kinderen die hier naar school gaan zijn enkele of dubbele weeskinderen als gevolg van de hiv-epidemie. Een echt orange babies project!! Een belangrijk doel van de school is om de kinderen hoop te geven op een betere toekomst. Hier zouden wel eens de toekomstige leiders van Zambia opgeleid kunnen worden. Ik heb persoonlijk met enkele kinderen en docenten/begeleiders gesproken. 1 van de kinderen was een jongen van 11 die zijn vader is verloren aan hiv. Hij leeft samen met zijn moeder en 4 broers en zussen. Zo heeft ieder kind zijn of haar eigen verhaal en verdienen ze allemaal een mooie(re) toekomst. Met de hulp en inzet van Angela en haar team en de ondersteuning van orange babies kan dit al vele jaren gerealiseerd worden! Geraakt door de vele verhalen ben ik er van overtuigd dat hulp van orange babies nodig blijft om de huidige en toekomstige weeskinderen de hulp te kunnen bieden die ze nodig hebben. Names Grip mocht ik tien laptops afgeven / doneren aan de Pakachele school en het Seko project. Ze waren dolblij met deze computers die ze kunnen inzetten voor het (verbeteren van) geven van onderwijs. En heel dankbaar dat wij dit hebben gedaan voor hen. Ontroerend en mooi om te zien en te ervaren dat een donatie als deze op een goede plek terecht komt en dat er zoveel dankbaarheid is! Ook hebben we nog een potje gevoetbald met de jongens van de school. En er zitten best een paar talenten bij die we later misschien nog wel terug zien in het nationale elftal van Zambia... 😉 Seko VillageSeko is een weeshuis dat verbonden is aan de Pakachele school. Het zijn weeskinderen die nergens anders terecht kunnen. Kinderen die zelf besmet zijn met hiv of hun ouders aan hiv zijn verloren. De jongens en meisjes worden hier afzonderlijk opgevangen in een boys-house en een girls-house. Doelstelling is dat deze kinderen onderdak hebben en er voor te zorgen dat deze kinderen toegang hebben tot onderwijs. Onder de indruk van de projecten en de hele reis gaan we daarna na het vliegveld om terug te reizen naar Nederland. Nienke en ik zullen eerst nog een paar dagen in Dubai verblijven. Over onze ervaringen daar zal ik overigens geen verslag schrijven 😄😉
Read more