Tegenslag na tegenslag

29 November 2021 11:26

De Covid-19 pandemie heeft de wereld in zijn greep. Ook Zuidelijk Afrika is groot slachtoffer van de coronacrisis. De combinatie van voedselschaarste en de overvolle druk op de gezondheidszorg is een desastreuze tegenslag in de tegen de hiv/aids epidemie. Vooral jonge meiden zijn de grootste maar onzichtbare slachtoffer van deze noodtoestand. 

Als ouders/verzorgers in de gebieden waar Orange Babies actief is, de vergoeding voor school kunnen niet kunnen betalen, sturen ze hun zonen naar school en moeten de dochters thuisblijven. Met als gevolg dat ze geen opleiding genieten en vaak veel te jong worden uitgehuwd. Dat is onacceptabel. Tijdens hun menstruatie blijven veel meisjes thuis in plaats van naar school te gaan. Ook dit is onacceptabel.

Onder het veelzeggende motto STAND UP FOR GIRLS wil Orange Babies een actieve rol spelen in het toekomstperspectief van Afrikaanse meisjes. Als gevolg van gebrek aan onderwijs lopen ze veel meer risico op hiv- besmetting. 6 op de 7 hiv-besmettingen onder jongeren, zijn onder jonge meiden. Een opleiding geeft een betere garantie op een baan, voldoende inkomsten, zelfstandigheid en hiermee een grotere kans op een zelfredzame en hiv-vrije toekomst.

Sta jij ook op voor deze meiden? Help mee!