Geef meiden hun toekomst terug.

Raised

19,033
31% reached of total of €60,000

Jonge meiden zijn momenteel de grootste slachtoffers in de hiv-epidemie. In onze projectlanden zien we enorm veel uitval van jonge meiden op school. Ze worden thuis gehouden door hun ouders omdat zij niet langer het schoolgeld kunnen betalen of hun dochters nodig hebben in het huishouden. Ook blijven jonge meiden thuis wegens het gebrek aan goede sanitaire voorzieningen. Menstruatie-armoede is grootschalig en hierdoor durven ze niet naar school. Dit is onacceptabel.

Laten we samen 150 jonge meiden terug de schoolbanken in krijgen!

 

Betere toekomst door school

Als gevolg van gebrek aan onderwijs hebben Afrikaanse meisjes bijna geen kans op betaald werk en blijven ze hun hele leven afhankelijk. Een opleiding geeft een betere garantie op een baan, voldoende inkomsten en zelfstandigheid. Gemiddeld gaan vrouwen 11 procent meer verdienen met elk jaar extra onderwijs.

Hiv-besmettingen onder adolescente vrouwen in Afrika staan in nauw verband met hun sociaaleconomische situatie en maatschappelijke positie. Meestal lopen ze een hiv-infectie op van oudere mannen, die vaak niet weten dat ze hiv hebben en/of geen ART-medicatie krijgen.

De Verenigde Naties heeft 2030 als datum bestempeld om aids als bedreiging voor de volksgezondheid te stoppen. Dit streven is kansloos als de positie en gezondheidssituatie van meisjes en vrouwen in werelddelen als zuidelijk Afrika niet verandert om zodoende de hiv-incidentie sterk te verminderen.

Onderwijs vergroot de mogelijkheid op betaald werk en zelfstandigheid. Hierdoor nemen maatschappelijke problemen af en neemt de kans op een goede, hiv-vrije toekomst toe. Met Stand Up For Girls wil Orange Babies de positie van vrouwen op meerdere vlakken verbeteren en ze de mogelijkheid bieden om naar school te gaan.