Dorrie Eilers (Neptunus) & Moniek Simons (Business Rebel)

Omdat ieder kind een kans verdient
from €10.000 (5%)

In oktober gaan wij samen met 30 mooie mensen met een oranje hart naar Namibië. We fietsen on & off road 9 dagen door dit land om met eigen ogen te zien welke broodnodige projecten door Orange Babies tot stand zijn gekomen. Om deze projecten voort te zetten, is veel sponsorgeld nodig. Met deze behoorlijk fysieke uitdaging zetten wij ons graag in voor Orange Babies en dragen we bij aan een wereld waarbij ieder kind een HIV-vrije kans verdient. Waarschijnlijk is het afzien en fietsen we op ons tandvlees maar we zullen de tour uitfietsen en wel met een hele dikke smile! Want wat is het fijn en eervol dat wij hiermee mogen helpen. Help jij ons ook mee?


Waar jouw sponsorgeld aan kan bijdragen?

  • Voor € 5,- kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen;

  • Voor € 25,- kan een kind een kwartaal naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken;

  • Voor € 100,- zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

  • Voor € 200,- kansarme jonge kinderen motoriekstimulans bieden, leren lezen en schrijven, om hierna beter het basisonderwijs in te stromen.

  • Voor € 500,- een microkrediet geven aan een kansarme moeder. Met dit geld kan zij voor zichzelf beginnen en daarmee voor haar gezin zorgen.

  • Voor € 1.500,- een testcampagne opzetten om circa 300 mensen te testen op hiv en hen door te verwijzen naar de juiste zorg.


Waar staat Orange Babies voor?

Orange Babies ambieert een wereld waar geen kinderen meer worden geboren met hiv en een samenleving waar moeders, kinderen en adolescenten, die de gevolgen van de hiv-epidemie aan levenden lijve ondervinden, een eerlijke kans op een toekomst hebben. Het streven is dat er in 2030 geen enkele nieuwe besmetting meer plaatsvindt.

Orange Babies bestrijdt al meer dan 20 jaar zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie door o.a. het testen van mensen op hun hiv-status, het verstrekken van medicatie, voeding, condooms, de prikpil en het bieden van voorlichting, onderwijs en psychosociale hulp. Met eigen (mobiele) klinieken, (wees)huizen en scholen in Zambia, Namibië en Zuid-Afrika maakt Orange Babies een groot verschil.


Eerste prioriteit is het voorkomen van de overdracht van het hiv-virus van moeder op kind:
- het ontwikkelen en ondersteunen van voorlichtingsprogramma’s
- het verstrekken van medicijnen tegen opportunistische ziekten.

Tweede prioriteit is de behandeling, zorg en ondersteuning van moeder en kind:
- het mogelijk maken van medische behandelingen
- het bouwen en steunen van opvanghuizen
- het bouwen van kraamklinieken
- het bieden van zorg en scholing voor weeskinderen.

Trotse ambassadeurs:
Caroline Tensen, Herman den Blijker, Fiona Hering, Natasja Froger, Jeroen van Koningsbrugge, Henk Schiffmacher. 

View all
€20 29-07-2022 | 22:50
€10 27-07-2022 | 14:42 Super mooie actie, dames zet hem op met fietsen! 👍🏻
€5 27-07-2022 | 14:41
€10 27-07-2022 | 14:32 Zet ‘m op 💪🏼
€500 30-06-2022 | 00:31 Mooie uitdaging en geweldig goed doel waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Zet ‘m op dames in Namibië!!