KOM IN ACTIE VOOR ORANGE BABIES

Onze organisatie zou niet kunnen voortbestaan zonder de tomeloze inzet van particulieren en bedrijven die op alle mogelijke manieren ondersteuning bieden aan Orange Babies. Dit varieert van het beschikbaar stellen van producten en diensten, het zelf organiseren van evenementen al dan niet samen met Orange Babies tot inzamelingsacties op scholen. Orange Babies steunt jouw actie en stelt mits mogelijk materialen ter beschikking.

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 42.453 km afgelegd
Bekijk alle
Eerder dit jaar hebben we met jullie support maar liefst € 48.000 ingezameld. Hiermee hebben we de kinderen gedurende de strikte lockdown van voedselpakketten kunnen voorzien. Hiervoor zijn we dankbaar, maar hulp blijft nog steeds hard nodig. De gevolgen van de lockdowns zijn erg grootZuid-Afrika, het land met de grootste hiv-epidemie ter wereld, wordt hard geraakt.Covid-19 zorgt in de toch al kwetsbare gezondheidszorg voor levensgevaarlijke situaties. Mensen onder hiv-behandeling hebben steeds vaker geen toegang tot hun levensreddende medicatie. Dit leidt op termijn tot meer aidsdoden en nieuwe hiv-infecties. Dagloners die door de lockdown-maatregelen hun baan zijn verloren of tijdelijk geen inkomen hebben, kunnen geen voedsel kopen. De honger blijft het grootste probleem in onze projectlanden. Door de oplopende Covid-19 besmettingen zijn de meeste scholen wederom gesloten en zitten de kinderen weer noodgedwongen thuis. De gevolgen zijn niet alleen dramatisch voor hun onderwijs, maar veel van deze huishoudens zijn afhankelijk van de maaltijden die wij hun kinderen geven. Doordat de kinderen zo weinig eten, is hun weerstand laag en zijn zij extra kwetsbaar wanneer zij geïnfecteerd raken met Covid-19.Daarnaast is dagelijks eten bij het nemen van hiv-medicatie cruciaal. Zonder eten werken de medicijnen niet voldoende.   Grootste prioriteit?Zorgen dat wij de kinderen blijven voeden.    GEEF NOODHULP Orange Babies blijft deze kinderen op alle mogelijke manieren ondersteunen in de strijd tegen hiv en aids, én tegen de gevolgen van de andere verwoestende epidemie: Covid-19. Hierbij kunnen wij echt álle hulp gebruiken. We hopen van harte dat we op jouw steun mogen blijven rekenen. Geef een kind voor slechts 12 euro:-    Twee weken, dagelijks een warme maaltijd;-    Preventieve middelen zoals een mondkapje en zeep;   Het verstrekken van noodhulp pakketten zijn cruciale contactmomenten waarbij Orange Babies zich ook bezig houdt met: -  Het monitoren van de inname van medicijnen bij kinderen met hiv. Wanneer medicatie langere tijd niet wordt ingenomen, verveelvoudigt het hiv-virus zich razendsnel in het bloed en wordt het kind erg ziek. Daarnaast kan het resistent worden voor de medicatie;-  Signaleren van ondervoeding en/of mishandeling en hierop direct actie ondernemen.
Bekijk alle

Je kunt op duizend-en-één manieren in actie komen voor de moeders en kinderen van Orange Babies. Bijvoorbeeld door iets lekkers te bakken en te verkopen, of meedoen aan de jaarlijkse fietstour langs de projecten. Wil je een sportevenement (wedstrijd) organiseren, of bij een feestje/jubileum geen cadeautjes vragen maar een donatie aan Orange Babies? Dan kan dat natuurlijk ook!   

Start actie
Bekijk alle
€ 5

Anoniem

14-05-2021 | 10:06 Aan: Help ons 500 baby's te redden