Martin en Ferdi on tour in South Africa 2024

Martin Prenen - Ferdi van Breenen

Raised

14,570
97% reached of my target amount €15,000

Wij, Ferdi en Martin van Grip Accountants en Adviseurs, hebben een opwindend avontuur in het vooruitzicht dat niet alleen onze grenzen zal verleggen, maar ook levens zal veranderen. In maart 2024 gaan wij op fietstour door het adembenemende Zuid-Afrika. Wat deze reis nog specialer maakt, is dat we dit doen voor de prachtige organisatie Orange Babies.

Orange Babies doet namelijk geweldig werk in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika om de nog steeds grote impact van hiv op zwangere vrouwen en hun baby's te verminderen. Onderwijs, voeding en voorlichting zijn cruciaal in de strijd tegen hiv. Kinderen hebben de toekomst en zijn daarom de focus van Orange Babies.

Met behulp van deze tour willen wij ons steentje bijdragen. Per dag zullen we tussen de 60 en 80 kilometer fietsen om projecten te bezoeken. Niet alleen om met eigen ogen zien wat er wordt bereikt met donaties en hoe Orange Babies zich inzet, maar ook om daar zelf natuurlijk onze handen uit de mouwen te steken op de projecten.

Steun je ons en daarmee de moeders en kinderen?

Deze impact heeft jouw donatie:

  • Voor €5 euro kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen;
  • Voor €25 euro kan een meisje een jaar voorzien van maandverband. Zodat ze ook tijdens hun menstruatie naar school kunnen.
  • Voor €50,- kan een kind een half jaar naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken.
  • Voor €100,-zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.

Jouw donatie, groot of klein, zal dus direct bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van degenen die het het hardst nodig hebben.

Hartelijk dank voor jouw steun.


View all

Dag 8

15-03-2024 | 18:26 Hour
Vandaag weer een geweldige route op het programma. De uitslovers beginnen vandaag iets eerder om een extra stukje van 15 kilometer te doen, met een (toch weer pittig) heuveltje erin. Daarna treffen de uitslovers en de gezellige groep elkaar om vervolgens samen naar het project Yabonga en community mothers te fietsen. Het laatste stukje gaat onder begeleiding van veiligheidsmedewerkers, want we gaan dwars door het township, waar het communitycentre van Yabonga is gevestigd. Eenmaal aangekomen worden we ook hier hartverwarmend ontvangen met zang en dans. Geweldig. Alle kinderen die net school hebben gehad, komen ook aan. Met een ongelooflijke energie maken we kennis met de kinderen en leiding van het centrum. Ze hebben al lang uitgekeken naar ons bezoek en hebben een heel programma voor ons gemaakt. Bij aankomst is gelijk duidelijk zichtbaar dat het geld van Orange Babies goed besteed is. Er staat een geweldige locatie met daarop een voetbalveldje, basketballplein, overdekte ruimte voor dans en bijeenkomsten, ruimtes waar gesprekken kunnen plaatsvinden, kortom echt top! Beveiliging met hekken en portieren is wel noodzakelijk kennelijk. We gaan samen met de kinderen basketballen, dansen, voetballen en muziek maken. Heel leuk. Daarna kan een bezoek aan één van de community-mothers niet uitblijven. Zij vangt dagelijks in haar huis tussen de 25-50 kinderen op die uit school komen. Na een check van hun gevoelens die dag (check-in), gaan ze huiswerk maken, sporten of specifieke vaardigheden leren en oefenen. Elke dag iets anders, volgens een planning. Kinderen die daar komen worden op basis huisbezoeken opgenomen in het programma. Veelal zijn dit hele kwetsbare kinderen, die al vreselijke gebeurtenissen hebben moeten verwerken. De community mother heeft al gekookt. Na het spelen, krijgen de kinderen de maaltijd en gaan naar huis. De kinderen zijn zeer dankbaar en ondanks hun leefsituatie blij en lief. Het is heel duidelijk zichtbaar dat de inzet van de community mothers en de Yabunga Centre ontzettend goed werkt. Liefde, warmte, aandacht en zorg draagt echt bij aan het leven van kinderen in townships. Alleen al een check-in laat dit prachtig zien. Ongelooflijke heftig om te zien hoe het leven in een township eruit ziet en zeer aangrijpend om van zo dichtbij de kinderen te ervaren die daarmee moeten omgaan.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more