Omdat ieder kind een kans verdient!

Rick en Jody
Closed You can't donate anymore
from €8,250 (91%)

Jody: “Als je wordt ingeloot, dan ga ik mee en zetten we ons samen in voor dit fantastische doel”.

Yes, ingeloot!
Jaarlijks, tijdens de kerstborrel, wordt bij mijn werkgever, Grip Accountants en Adviseurs, geloot wie in het nieuwe jaar mag deelnemen aan een van de mountainbiketours door Afrika van Orange Babies. Grip betaalt de reis- en verblijfskosten en het minimale sponsorbedrag. De collega die is ingeloot probeert dit sponsorbedrag (minimaal) te verdubbelen. Na de enthousiaste verhalen van collega’s die al eens voor Orange Babies naar Afrika afreisden, twijfelde ik afgelopen december, toen we ons konden aanmelden, geen seconde: in 2020 wil ik mijn steentje bijdragen! Mijn vriendin Jody deelde mijn enthousiasme en zei meteen: “Als je wordt ingeloot, dan ga ik mee en zetten we ons samen in voor dit fantastische doel”. Zo werd het doelbedrag verhoogd van € 5.500,- naar € 8.250.

Millennial Tour Namibia 2022
Tijdens onze 9-daagse reis (eind oktober) bezoeken we verschillende projecten van Orange Babies. We gaan met eigen ogen zien waar het geld - dat zo hard nodig is - terechtkomt en hoe groot het verschil is dat Orange Babies voor veel mensen maakt. Natuurlijk blijft het niet alleen bij bezoeken, we steken ook onze handen uit de mouwen! Meer weten over de verschillende projecten van Orange Babies? Neem een kijkje op:
https://orangebabies.nl/nl/projecten-orange-babies

Een kleine donatie maakt al veel verschil
Benieuwd naar hoe jouw donatie verschil kan maken? Hieronder enkele concrete voorbeelden:
  •  Voor € 10,- krijgt een kind twee weken lang gezonde voeding;
  •  Voor € 25,- kan een kind een kwartaal naar school;   
  •  Voor € 100,- kan een baby hiv-vrij geboren worden.

Help jij samen met ons hiv de wereld uit?
Wij hebben ontzettend veel zin in deze unieke en ongetwijfeld onvergetelijke reis, en hopen op jouw steun. Op voorhand willen we iedereen die ons steunt alvast hartelijk bedanken!

Wil je als sponsor een factuur ontvangen ten behoeve van fiscale voordelen? Geef ons een seintje en we maken het in orde.

View all
€10 09-11-2022 | 18:48
€40 04-11-2022 | 15:49 Rick en Jody, wat een indrukwekkende reis maken jullie. Een perfect afgepaste donatie van mij, zodat het totale bedrag per saldo mooi rond uitkomt… en ik ben onder aan de streep niet eens een accountant! ;-)
€100 02-11-2022 | 06:58
€10 31-10-2022 | 09:26
€25 31-10-2022 | 07:11
View all

Ons laatste blog

06-11-2022 | 20:54 Op de laatste dag van onze tour bezoeken we een tweetal projecten in Johannesburg. De eerste was Ikhaya Lethemba. Hier wordt een veilige plek geboden aan circa 120 kinderen die misbruikt zijn. Na een kort bezoek mochten we nog een kijkje nemen in de nabijgelegen sloppenwijk. Wat direct opviel in deze wijk was het contrast met de wijken die we in Namibië hadden gezien. In deze wijk hadden de - voornamelijk golfplaten - huisjes wél elektriciteit. Ook waren er, weliswaar gedeelde, waterpunten en toiletten beschikbaar. Huisjes waren vaker vrijstaand en er waren kleine tuintjes. Bij een aantal huisjes mochten we binnenkijken. Met een aantal bewoners hebben we gesproken over het leven in de wijk. Uit alle gesprekken kwamen we tot de dezelfde trieste conclusie; het gigantische werkloosheidspercentage van circa 90% is een oorzaak van vele problemen, zoals  de drank-/drugsverslavingen en de behoefte naar voedsel.   Na de home visits zijn we bij het Khaya Centre geweest. Dit is een gemeenschapscentrum waar dagelijks circa 1.000 kinderen komen. Orange Babies voorziet in de financiële steun die nodig is voor de jongste kinderen (tussen 3 en 6 jaar oud). Het Khaya Centre heeft diverse functies, zoals: Gratis testen op zwangerschap Ondersteuning van jonge moeders Buitenschoolse opvang en activiteiten Slachtofferhulp Gratis testen op HIV en ondersteuning bij een besmetting.   Helaas hebben, als gevolg van de Corona uitbraak, vier van de zes belangrijke donateurs van het project hun bijdrage stopgezet. Als gevolg hiervan kunnen een deel van de functies niet op het gewenste niveau worden aangeboden. Ook is het niet mogelijk om alle hulpbehoevende kinderen geheel te ondersteunen. Gelukkig kan het centre (voorlopig) blijven voortbestaan dankzij de bijdragen van Orange Babies en Stichting Opstap.   Na bezoek aan het centre vliegen we terug naar Schiphol. Hiermee sluiten we dan ook ons laatste blog en onze fantastische reis af. Onze reis was erg indrukwekkend en ontroerend. We zijn dankbaar om alle deelnemers van de tour te mogen leren kennen. Stuk voor stuk liefdevolle mensen met een sterke support voor de stichting. Ook was het geweldig om veel prachtige mensen te ontmoeten in Namibië en Zuid-Afrika. Mensen die door stichting Orange Babies voor honderden, soms duizenden kinderen het verschil maken. Mensen die ervoor zorgen dat de kinderen weer durven dromen. Zonder de steun van jullie als donateurs zou Orange Babies dit niet mogelijk kunnen maken, hiervoor willen wij jullie ontzettend bedanken!   Wij komen in ieder geval met een oranje hart terug in Nederland! 🧡🧡
Read more